Behangsticker op canvasdoek plakken

person Gepost door: Angela Bosman list in: Informatie
Behangsticker op canvasdoek plakken

Hoe plak je een mooie muurdecoratie op een canvasdoek?

Een mooi canvasdoek als muurdecoratie op de baby- of kinderkamer. Super leuk, maar wat kun je hier nu het beste opplakken en hoe doe je dat eigenlijk?

In deze blog vertellen we je stap voor stap hoe je dat het beste kunt doen en hoe je op deze manier een mooie muurdecoratie maakt voor op jouw babykamer of kinderkamer.

Behangsticker uil op canvasdoek

 

Waarom zou je een muurdecoratie op een canvasdoek plakken?

Hoewel de behangstickers van Kidzbrand op vrijwel alle muren en ondergronden geplakt kunnen worden, kan het zijn dat jouw muur daar toch niet geschikt voor is.

Dit kan doordat er bijvoorbeeld een waterafstotende verf is gebruikt of jouw muur heeft zo’n afwijkende structuur dat het gewoon simpelweg niet blijft plakken.

Misschien huur jij wel een woning, waarbij niks aan de muren gedaan mag worden. Het kan ook zijn dat je verwacht niet lang meer in deze woning te wonen. Als je dan toch iets moois wilt ophangen in jouw baby- of kinderkamer kan een canvasdoek de ideale oplossing zijn. Een canvasdoek neem je namelijk met een verhuizing heel gemakkelijk weer mee naar een andere woning of kamer. Zo heb je er extra lang plezier van.

 

De juiste afmeting bepalen

Het is als eerste belangrijk om te kijken hoeveel ruimte jij hebt voor de muurdecoratie. Heb je een grote kinderkamer met een grote vrije wand of is het maar een kleine babykamer, waardoor de ruimte beperkt is? Als je dit bepaald hebt kun je een muurdecoratie uit gaan kiezen op de website van Kidzbrand.

Wij hebben in dit voorbeeld gekozen voor een uiltje op een tak met hartjes erom heen. Deze behangsticker past gemakkelijk op een vierkante canvasdoek van 50 cm x 50 cm. Heb jij meer ruimte en kies je liever voor een grotere tak, dan raden wij aan een rechthoekige canvasdoek te nemen.

sierlijke uilentak op canvasdoek

Je kunt ervoor kiezen eerst de behangsticker bij ons te bestellen, deze thuis uit te leggen, zoals jij hem graag op wilt plakken en dan het geheel opmeten om te kijken welk formaat canvasdoek jij nodig hebt. Het is ook mogelijk de maten aan ons door te geven, dan houden wij hier rekening mee. We zorgen er dan voor dat de behangsticker mooi op het canvasdoek past.

Hoe plak ik de behangsticker op het canvasdoek?

vosje op canvasdoek

Wat heb ik nodig?

  • Een behangsticker van Kidzbrand

  • Een canvasdoek

  • Behanglijm; het opplakken op een canvasdoek kan wat lastiger zijn, dan gewoon op de muur. Dit komt omdat het textiel van het doek iets moeilijker kan hechten en het doek is zacht, waardoor je geen druk kunt zetten met het aandrukken. (We geven jou hier nog een hele handige tip voor!) Het is daarom belangrijk een goede, sterke behanglijm te gebruiken. Wij gebruiken in dit voorbeeld de kant en klare behangranden lijm van Perfax. Deze lijm is verkrijgbaar in onze webshop.

  • Een kwast; Voor de wat kleinere onderdelen van deze behansticker werkt het net wat fijner om
    de onderdelen met een kwastje in te smeren. Dit kan gewoon een verfkwastje zijn.

  • Een vlakke ondergrond om op te werken.

  • Een schone, lichtvochtige doek. (Het liefst een witte om afgeven van kleuren te voorkomen.) Wij hebben in dit voorbeeld een hydrofiel doek gebruikt. Wat zijn die dingen toch handig!

 

Bekijk onderaan deze pagina de instructie video

Stap 1;

Pak jouw bestelling uit en leg alle onderdelen van de behangsticker klaar.

 

Stap 2;

Leg alle onderdelen uit op het canvasdoek. Zo kun je goed kijken wat je waar wilt plakken.

 

Stap 3;

Smeer de onderdelen in met behanglijm. We beginnen hiermee met de tak, vervolgens de uil en dan de bladeren.
Smeer alles steeds om de beurt in met lijm. Als je teveel tegelijk insmeert heb je kans dat de lijm al te droog is,
voordat je het op gaat plakken.

 

Zorg dat je alle onderdelen steeds goed aandrukt en alle luchtbellen onder de behangsticker vandaan wrijft.
Je kunt hiervoor het beste steeds van binnen naar buiten wrijven.

 

Als je merkt dat er randjes niet goed plakken kun je ze voorzichtig nog wat bijsmeren met het kwastje.
Smeer hierbij gerust ook wat lijm op het canvasdoek. Dit zorgt voor een betere hechting.

 

Eventuele lijmresten kun je voorzichtig wegwrijven met de lichtvochtige (schone!) doek.

 

Stap 4;

Doe vervolgens hetzelfde met de hartjes. Smeer ze in met behanglijm en plak ze op de gewenste plek. Let weer op dat je er niet teveel tegelijk insmeert met lijm, in verband met het uitdrogen van de lijm. Je kunt hierin weer de stappen volgen van stap 3.

 

Stap 5;

Bekijk je muurdecoratie tussendoor af en toe eens van een afstandje. Ben je tevreden met hoe alles geplakt is? Doordat de onderdelen van de behangsticker niet gelijk vast zitten kun je nog heel gemakkelijk verschuiven. Foutje gemaakt? Haal het onderdeel dan los en plak het op de juiste plek. Soms is het nodig nog wat lijm bij te smeren. Eventuele lijmresten haal je weer gemakkelijk weg met de vochtige doek.

 

Stap 6;

Heb je alle onderdelen opgeplakt? Bekijk weer even van een afstandje. Ben je tevreden? Plakken alle randjes goed vast?

We hebben eerder al verteld dat het aandrukken van de behangsticker op het canvasdoek wat lastig kan zijn, omdat deze zacht is en je hierdoor niet goed druk kunt uitoefenen.

Wij hebben hier een hele handige tip voor;

Draai het canvasdoek om. Nu heb je wel een harde ondergrond en kun je alle onderdelen goed aandrukken en aanwrijven. Zo zit alles goed vast. Bekijk in de instructievideo onderaan deze pagina hoe wij dit doen.

 

 

Jouw muurdecoratie is nu helemaal klaar. Hang hem aan de muur of zet hem op een mooi plekje, zoals een plank, kastje of de commode.

Ook is het heel erg leuk om op deze manier een muurdecoratie cadeau te geven, als bijvoorbeeld kraamcadeau. Het is een uniek en persoonlijk cadeau en klaar om opgehangen te worden!

 

Hieronder zie je nog een aantal mooie voorbeelden van een mooie behangsticker op een canvasdoek als muurdecoratie op de babykamer.

 

Sierlijke uilentak mintgroen op canvasdoek 

uil op tak met sterren op canvasdoek 

 

Heel veel succes met het opplakken!

Laat je ons het eindresultaat zien? Dat zouden we namelijk super leuk vinden.

 

Heb je nog vragen of loop je ergens tegenaan? Laat het dan ook vooral weten. We helpen je graag verder.

handtekening kidzbrand

 

Opmerkingen

Er zijn op dit moment geen reacties!

Laat jouw reactie achter

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december
  • Registreren

Nieuw account registreren