Welke verlichting gebruik je op de babykamer?

person Gepost door: Angela Bosman list In: Baby- en kinderkamertrends
Welke verlichting gebruik je op de babykamer?

Leuke tips en ideeën voor verlichting in de babykamer met diy’s.

Welke verlichting gebruik je op de babykamer?

Bij het inrichten van de babykamer zal je hier misschien niet als eerste aan denken, maar de juiste verlichting is heel belangrijk.

In de babykamer wil je vooral rust uitstralen. Je baby moet hier immers tot rust komen. Kies je de verkeerde verlichting kan dit de gehele kamer teniet doen. Dat zou zonde zijn.

 

Hoe kies je nu de juiste verlichting?

Bedenk van tevoren eerst welke sfeer of welk thema je wilt volgen. Door namelijk steeds dezelfde items en kleuren terug te laten komen creëer je een eenheid en rust.

Pas de verlichting hierop aan. Maak je veel gebruik van natuurlijke materialen? Laat deze dan ook terugkomen in de verlichting.  Zo zijn er hele mooie houten of rieten lampen verkrijgbaar. Ben je een beetje handig, dan is zo’n lamp ook heel gemakkelijk zelf te maken. Heb je een bepaalde kleur die steeds terug komt in de babykamer? Kies dan bijvoorbeeld voor een hanglamp met een lampenkap in dezelfde kleur.

 

 

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Kies naast een grote lamp ook voor sfeerverlichting. Als jouw kleine ’s nachts zijn speen kwijt is of je moet een nachtvoeding geven wil je niet dat hij of zij gelijk klaarwakker word als jij het grote licht aandoet. Ook is het niet handig om in het donker een speen te moeten gaan zoeken of een luier te verschonen.

Gelukkig zijn er veel mooie zachte sfeerlichten die perfect zijn voor in de babykamer.

 

Marrokaanse lamp

Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een mooie Marokkaanse lamp. Wat geeft dit licht een prachtige sfeer. Dit is gelijk een hele mooie blikvanger.

overdag 's nachts

Thema lamp

Deze zelf gemaakte nijntje lamp uitgezaagd uit mdf, waarachter een lichtsnoer is weggewerkt dat voor een zacht licht zorgt. In deze kamer komt het thema Nijntje steeds terug net als de kleur zilver van de lamp. Zo sluit je met de lamp dus aan op het thema in de kamer en  creeer je een eenheid.

 

 

Natuurlijke materialen

Een mooie lamp van steigerhout. Deze lamp is heel gemakkelijk zelf te maken. Deze lamp is ook aangepast aan het thema van de kamer. In deze kamer is namelijk gebruik gemaakt van steigerhout behang. Ook de ster die in de lamp is gemaakt komt steeds subtiel terug in de rest van de kamer. Zo creëer je een mooi rustig geheel.

 

Lamp met behangdecoratie

Behangdecoratie terug laten komen op de lampenkap.

Heb jij onze mooie behangdecoratie op de muur geplakt of denk je erover na om dit te doen? Laat dit dan terugkomen op de lampenkap. Plak bijvoorbeeld net als hier een zelfde uil op de lampenkap.

Extra lamp

Ga naast een grote lamp voor een gave, stoere staande lamp met sfeerlicht, die gemakkelijk 's nacht kan aandoen. zo heb je gelijk een mooie blikvanger.

Wil je weten hoe je de steigerhouten lamp of de Nijntje lamp zelf maakt? Houd deze website dan goed in de gaten! Binnenkort verschijnt er namelijk een blog waarin word uitgelegd hoe je deze diy's gemakkelijk zelf kunt maken.

 

signature kidzbrand

Reacties

Geen reactie op dit moment!

Laat je reactie achter

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december
  • Registreren

Nieuw account registreren